Kontakti

ADRESA:

Ndërtesa e Qeverisë
Kati VI, 605A
Sheshi:Nëna Terezë p.n
10 000 Prishtinë,Kosovë
Tel:+381 38 200 14 448
[email protected]

Foto galeria

Fakte të shkurtëra

Gjuhët zyrtare në Kosovë janë gjuha shqipe dhe gjuha serbe.

- Gjuha e cilitdo komunitet që përbën pesë (5) për qind të popullsisë së përgjithshme në ndonjë komunë do të ketë statusin e gjuhës zyrtare.

- Gjuha e çdo komuniteti që përbën tre (3) ose më shumë për qind të popullatës së përgjithshme në një komunë ose është folur tradicionalisht në një komunë mund të përdoret si gjuhë në përdorim zyrtar.

- Në komunën e Prizrenit, gjuha turke ka statusin e gjuhës zyrtare, si gjuhë tradicionale.

Lajmet

U mbajt takim i përbashkët i komisionerit për gjuhët Mladenovic dhe përfaqësuesen speciale të Zyres së BE-së në Kosovë, znj.Natalya Apostolova.

26.09.2019

Komisioneri për gjuhët, Slavisa Mladenovic për nderë të Ditës Evropiane të gjuhëve, sot ka takuar përfaqësuesen speciale të Zyres së BE-së në Kosovë, znj.Natalya Apostolova.më shumë

Është promovuar fjalori online shqip-serbisht-shqip

26.09.2019

Sot, në ambientet e Bibliotekës Kombëtare “Pjetër Bogdani” në Prishtinë, u promovua fjalori online shqip-serbisht-shqip, projekt i cili është mbështetur nga Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM) dhe UNMIK në bashkëpunim të ngushtë me Zyrën e Komisionerit për gjuhët. më shumë

DOKUFEST: Rëndësia e Vërtetë e Multilingualizmit dhe Mësimi i Gjuhëve”

05.08.2019

Sot Komisioneri për gjuhët, Slavisa Mladenovic, mori pjesë në panelin “Rëndësia e Vërtetë e Multilingualizmit dhe Mësimi i Gjuhëve”, e bashkë organizuar nga Zyra e Komisionerit për gjuhët, Ambasada Britanike, IOM-i dhe UNMIK-u. Ngjarja është mbajtur në Prizren, si pjesë e festivalit të filmit Dokufest. më shumë

N J O F T I M

26.07.2019

Zyra e Komisionerit për gjuhët, ANULON Thirrjen publike për ofrimin e mbështetjes financiare publike të projektve / programeve të OJQ-ve në promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave gjuhësore, shpallur me datën 11/06/ 2019 me numër protokoli 1751.Te interesuarit duhet të përcjellin ueb faqen tonë zyrtare dhe ueb faqen e Zyres së Kryeministrit për ri shpallje të kësaj thirrjeje.Nga aplikuesit kërkojmë mirëkuptim. më shumë

INFORMATË rreth Thirrjes publike

01.07.2019

Vazhdon afati i aplikimit për thirrjen publike të shpallur nga Zyra e Komisionerit për gjuhët me datë 11.06.2019 për ofrimin e mbështetjes financiare publike të projekteve/programeve të OJQ-ve në promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave gjuhësore, afati për aplikim vazhdon deri më datë 10.07.2019. më shumë

Komisionerët për gjuhët takohen në Toronto, Kanadë, në Konferencën vjetore të Asociacionit Ndërkombëtar të Komisionerëve për gjuhët

27.06.2019

Me rastin e Konferencës së gjashtë vjetore të Asociacionit Ndërkombëtar të Komisionerëve për gjuhët (ANKG), në temën “Mbrojtja e minoriteteve gjuhësore, ndërton shoqëri më të forta”, komisioneri për gjuhët, z.Slavisa Mladenovic, po qëndron në Toronto të Kanadasë si pjesëmarrës dhe panelist krahas komisionerëve të tjerë për gjuhët, avokatë të popullit dhe eskpertë për të drejta gjuhësore nga mbarë bota.më shumë

previous

1-6 Nga 175

next