Kontakti

ADRESA:

Ndërtesa e Qeverisë
Kati VI, 605A
Sheshi:Nëna Terezë p.n
10 000 Prishtinë,Kosovë
Tel:+381 38 200 14 448
[email protected]

Foto galeria

Fakte të shkurtëra

Gjuhët zyrtare në Kosovë janë gjuha shqipe dhe gjuha serbe.

- Gjuha e cilitdo komunitet që përbën pesë (5) për qind të popullsisë së përgjithshme në ndonjë komunë do të ketë statusin e gjuhës zyrtare.

- Gjuha e çdo komuniteti që përbën tre (3) ose më shumë për qind të popullatës së përgjithshme në një komunë ose është folur tradicionalisht në një komunë mund të përdoret si gjuhë në përdorim zyrtar.

- Në komunën e Prizrenit, gjuha turke ka statusin e gjuhës zyrtare, si gjuhë tradicionale.

Lajmet

INFORMATË rreth Thirrjes publike

01.07.2019

Vazhdon afati i aplikimit për thirrjen publike të shpallur nga Zyra e Komisionerit për gjuhët me datë 11.06.2019 për ofrimin e mbështetjes financiare publike të projekteve/programeve të OJQ-ve në promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave gjuhësore, afati për aplikim vazhdon deri më datë 10.07.2019. më shumë

Komisionerët për gjuhët takohen në Toronto, Kanadë, në Konferencën vjetore të Asociacionit Ndërkombëtar të Komisionerëve për gjuhët

27.06.2019

Me rastin e Konferencës së gjashtë vjetore të Asociacionit Ndërkombëtar të Komisionerëve për gjuhët (ANKG), në temën “Mbrojtja e minoriteteve gjuhësore, ndërton shoqëri më të forta”, komisioneri për gjuhët, z.Slavisa Mladenovic, po qëndron në Toronto të Kanadasë si pjesëmarrës dhe panelist krahas komisionerëve të tjerë për gjuhët, avokatë të popullit dhe eskpertë për të drejta gjuhësore nga mbarë bota.më shumë

INFORMATË rreth Thirrjes publike

19.06.2019

Ju informojmë se Thirrja publike e shpallur nga Zyra e Komisionerit për gjuhët me datë 11.06.2019 për shprehje të interesit për të qenë pjesë e komisioneve vlerësuese për vlerësimin e Projekt propozimeve të OJQ-ve afati për aplikim vazhdon deri më datë 1.07.2019, për shkak të numrit të vogël të aplikacioneve. Të gjitha informatat mund ti gjeni në ueb faqen zyrtare www.komisioneri-ks.org tek vegëza konkurse / shpallje më shumë

Komisioneri për gjuhët, Slavisa Mladenovic takon ambasadorin Lamberto Zannier, Komisioner i lartë i OSBE-së për pakicat kombëtare, HCNM.

02.04.2019

Në ambientet e Qeverisë, komisioneri për gjuhët, Slavisa Mladenovic, priti në takim ambasadorin Lamberto Zannier, Komisioner i lartë i OSBE-së për pakicat kombëtare.më shumë

Mbahet konferenca “Zbatimi i Ligjit për përdorimin e gjuhëve - Aktivitetet dhe sfidat”

29.03.2019

Organizuar nga Zyra e Komisionerit për Gjuhët, në hotelin Sirius në Prishtinë dje u mbajt konferenca me temë “Zbatimi i Ligjit për përdorimin e gjuhëve - Aktivitetet dhe sfidat”. Qëllimi i konferencës ishte që të mbledh në një vend të gjithë ata që kanë ndërmarrë aktivitete të caktuara me qëllim të promovimit të gjuhëve dhe të drejtave gjuhësore në Kosovë. më shumë

Bordi për politika të gjuhëve miratoi Raportin Vjetor për vitin 2018, të Zyres së Komisionerit për gjuhët

14.03.2019

Nën organizimin e Zyrës së Komisionerit për gjuhët (ZKGJ), u mbajt takimi i Bordit për politika të gjuhëve ku kryesuesi i Bordit z.Hysni Shala, i informoi anëtarët e Bordit për rizgjedhjen e komisionerit për gjuhët z.Slavisa Mladenovic për edhe një mandat të ri gjashtë (6) vjeçarë. më shumë

previous

7-12 Nga 177

next